За проф. др Даницу Грујичић председницу Фондације ’’Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић’’ и њене сараднике, градоначелник Крагујевца Никола Дашић уприличио је пријем у згради Градске управе. Разговарали су, између осталог, и о до сада реализованим хуманитарним акцијама, онима које су у току али и о будућим заједничким активностима. Том приликом потписали су Споразум о сарадњи којим је предвиђено унапређење положаја младих, стипедирање најталентованијих студената са територије града Крагујевца из области науке, уметности и спорта, заједничко аплицирање код ресорног Министарства и фондова за реализацију пројеката који се тичу питања младих.

Са представником Министарства правде Дејаном Царевићем, директором Управе за извршење кривичних санкција, обишли су Медицинску школу са домом ученика “Сестре Нинковић“ и новоопремљени кабинет за практичну наставу, финансиран средствима Министарства.

Град Крагујевац и Канцеларија за младе ће и убудуће наставити да учествује и пружа подршку  хуманираном раду Фондације проф. др Данице Грујичић. Од изузетног је значаја за град да буде партнер Фондацији иза које стоји име стручњака познатог не само у Србији већ у региону и шире, рекао је градоначелник Дашић. Он је изразио задовољство да Крагујевац чува традицију једне од најстаријих школа у Србији која се огледа у резултатима и успесима њених ђака, додао је градоначелник Крагујевца.

У протеклом периоду Град Крагујевац и Канцеларија за младе прикључили су се хуманитарној акцији „Заједно за дечије осмехе“, коју у сарадњи са Званичним гласилом СПЦ за децу “Светосавско звонце“ организује Фондација у циљу прикупљања помоћи за децу на Косову и Метохији.

Поред хуманитарне акције, Фондација је покренула и велику СМС кампању  за прикупљање помоћи за изградњу куће за вишечлану породицу на Косову али и за помоћ српског народа у Републици Српској након земљотреса, каже проф. др Грујичић. Акција слања поруке на хуманитарни број Фондације 4334 трајаће до средине фебруара а прикупљена средства намењена су за реализацију ових акција. Она је подсетила да је рад Фондације покренут на иницијативу и из потреба младих, али и на то колико је важно да се званичне институције система укључе у помоћ младим људима окупљеним око Фондације. Васпитавањем младих кроз едукативне трибине, промоцијом традиционалнх вредности али и подизањем еколошке свести младих да буду спремни и помажу једни другима и чувају своју околину, можемо да будемо сигурни да имамо генерацију која ће бити спремна да нас води у бољу будућност, поручила је проф. др Даница Грујичић, председница Фондације.

Медицинска школа “Сестре Нинковић“ средствима добијених из Конкурса Министарства правде опремила је кабинет за практичну наставу. Реч је о најсавременијој опреми у вредности од 2,1 милиона динара, а према речима директора школе, Владимира Јакшића новоопремљени кабинет у значајној мери утиче на квалитет практичне наставе нарочито у периоду епидемије када ученици немају могућност реализовања праксе у КЦ Крагујевац.

Школа је добила средства из Конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења који Министарство правде спроводи већ пети пут. Комисија за доделу средстава из опортунитета најбоље рангираним пројектима доделила је средства међу којима је и крагујевачка Медицинска школа. Пројекат је оцењен као веома квалитетан и надам се да ће представљати значајан ослонац у будућем раду ученика и школе, рекао је Дејан Царевић, директор Управе за извршење кривичних санкција и председник Комисије.

Ученицима завршне године Медицинске школе, проф. др Даница Грујичић одржала је предавање.