Представници 13 организација, удружења потписали су данас уговоре о финансирању/суфинансирању пројеката из области омладинске политике. Уговоре је, у име града, представницима удружења уручио Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

За реализацију пројеката, финансирање/суфинансирање удружења и организација из области омладинске политике град Крагујевац је предвидео буџет у износу од два милиона динара. Јавним конкурсом који је град Крагујевац расписао у марту предвиђене су две области за које су удружења и организације могле да аплицирају за средства  а то су запошљивост младих и креативне индустрије које имају за крајњи циљ побољшање и унапређење  положаја младих кроз реализацију тих пројеката. Од 19 пристиглих предлога,  одобрена су средства за 13 пројеката, а ради се о веома интересантним и атрактивним пројектима. Надам се да ће удружења имати ефикасну реализацију својих програма и пројеката и побољшати како квалитативно тако и квантитативно своје референце и истовремено остварити циљеве, рекао је Јовановић, помоћник градоначелника.

За пројекат Нека те сунце покреће – Соларна станица, средства је добила Омладинска организација Шумадије, Удружење VIBE за VIBE Digital Experience. Удружење грађана Business Innovation Programs BIPS за програм ’’Твој каријерни пут“ је добило средства, а Удружење студената Економског факултета у Крагујевцу ове године реализоваће програм Предузетник на испиту. Асоцијација студената ПМФ-а у Крагујевцу конкурисала је за средства за Летњу школу информатике моделирања. Развојни бизнис центар је добио средства за пројекат Стартуј своју каријеру, а Ромски информативни центар ће се бавити Образовањем ка новим могућностима у запошљавању, Женски центар 21. век реализоваће Акције младих у мањинским заједницама – Право на рад, Омладина ЈАЗАС-а Крагујевац ове године добила је подршку за реализацију програма Едукуј се и ти!, Међународно удружење студената економских и комерцијалних наука – AIESEC  Локални комитет Крагујевац-„Предузетништво за младе (енг. Entrepre Youth). Удружење грађана „Једнаки“ добили су средства за програм Подршке младима у развијању вештина за запошљавање.