Серију посета привредницима градоначелник Никола Дашић наставио је обиласком компаније Ником доо, како би се детаљно упознао са предузећем које успешно послује на територији града Крагујевца већ 30 година. Предузеће Ником доо основано је 1991. године као спољно трговинска фирма која у оквиру свог пословања има 137 различитих програма и преко 27 000 позиција. Тренутно броји више од 130 запослених.

Приликом разговора са представницима ове крагујевачке компаније градоначелник Дашић је истакао да локална самоуправа града Крагујевца жели да унапреди однос са привредницима те чини све што може да поједностави процедуре са којима се сусрећу приликом пословања.

Компаније као што је Ником, изворна крагујевачка фирма, знатно утичу на привредну слику Града. Јако је битно за нас да имамо што више развијених компанија које ће запошљавати Крагујевчане и на тај начин пунити буџет града Крагујевца, како би град могао да пружа боље сервисе својим грађанима. Нама су привредници најбитнији и на Граду је да буде тај који ће, не само помоћи већ и иницирати даљи развој и бити подршка и ослонац крагујевачкој привреди – истакао је Никола Дашић, градоначелник Крагујевца.

Захваљујући широком асортиману производа, предузеће Ником успоставило је добру сарадњу са пословним партнерима из земље и из иностранства. Формиране су и две ћерке фирме, које су, како је рекао директор Никола Николић, наследиле респектабилан имиџ који Ником успешно негује све ове године.

Компанија Ником постоји већ 30 година, а оснивањем две ћерке фирме 2012. и 2019. године укупно запошљава око 130 људи и базира свој даљи развој у Крагујевцу и Шумадији. План је да наставимо са запошљавањем и радимо још ефикасније. Драго нам је да је градоначелник дошао у посету како би се упознао са функционисањем наше фирме. План је да се заједно са градом развијамо даље и постанемо бољи, већи и снажнији – рекао је Никола Николић, директор компаније Ником и додао да оснивање привредног савета на нивоу града указује да ће сарадња бити ојачана.

Ником Ауто доо салон је на добром стратешком положају на улазу у Крагујевац, у близини ауто-пута. Продајни и сервисни центар налази се на више од 4.500 м2 и поседује опремљену радионицу, комплетну електронску дијагностику, алате, лагер резервних делова и обучено особље.