После замењене старе расвете савременим лед осветљењем, у фискултурној сали Средње стручне школе, завршено је реновирање паркета за шта је из буџета града издвојено 1,5 милиона динара. Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт предао је данас салу на употребу па ће ученици ове средње школе од септембра наставу одржавати у најсавременијим условима.

Сала у Средњој стручној школи је трећа сала у овој години која је у потпуности реконструисана средствима из буџета града. Данас је једна од најлепших сала са местима за седење које град Крагујевац има, а за реконтрукцију паркета уложено је 1,5 милиона динара, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Средствима СПД Раднички стара расвета пре пар месеци замењена је савременом лед расветом. У наредном периоду планирамо да заменимо кошаркашке конструкције новим висећим а старе ћемо искористити за другу локацију. Ово је једна од већих и значајнијих инвестиција које смо урадили јер више од деценије се није улагало, али сада смо добили савремену салу у нашој спортској инфраструктури нa чему градоначелник Никола Дашић од почетка инсистира, истакао је Стевовић. Сала је првенствено намењена школском спорту и ученицима Средње стручне школе али биће доступна и кошаркашким и одбојкашким омладинским селекцијама СПД Раднички што ће њихове се тренажне процесе подићи на виши ниво.

Синиша Којић, директор Средње стручне школе каже да је реч о капиталним инвестицијама које, без подршке града, школа не би могла да реализује.

Овим радовима наши ученици ће имати много боље услове за одржавање наставе. Реч је о капиталним инвестицијама које, без значајне подршке града, школа не би могла да реализује. Осим ученика наше школе,  у савременој и сређеној сали, тренинге ће одржавати и спортски клубови, каже директор Којић. О даљим плановима за уређење школе, директор каже да је уз подршку града аплицирано и за средства из Регионалног Челенџ фонда за реконструкцију старе машинске радионице у коју се више од пет деценија није улагало. Трудићемо се да на што бољи начин и у функционалном стању одржимо оно што нам је на располагању, а да, у сарадњи са Градом, радимо на обезбеђивању средстава за остале радове на сређивању школе, из других фондова.