Након консултација са шефовима одборничких група, председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић, заказао је 12. редовну седницу Скупштине града, за петак, 10. децембар.

Најважнија тачка која ће се наћи на овом заседању је Предлог одлуке о буџету града Крагујеваца за 2022. годину. Буџет за 2022. годину планиран је у износу од око 9,5 милијарди динара, што је за 5% више у односу на претходни буџет.

Према речима  председника Скупштине града, буџет за наредну годину је развојни, подстицајан, лепо испланиран. Као што је буџет за 2021. већ остварен са реализацијом од 90% , очекује се да и овај буџет буде остварен у том, или у већем проценту.

Буџет за 2022. годину је развојни јер је нешто више од 2 милијарде динара предвиђено за инвестиције, односно 21,4% планираних средстава. У инвестиције ће свакако ући комплетна адаптација Шумаричког језера, Бубањског језера, изградња нових улица и тргова, градских четврти, реализација пројекта уређења фасада у најужем градском језгру који смо започели у овој години, санација фасаде зграде Суда, адаптација основних школа „Мирко Јовановић“, „Драгиша Луковић Шпанац“, „Ђура Јакшић“ и школе у Рамаћи. Предвиђено је и издвајање за путну инфраструктуру. На позицијама за асфалтирање и одржавање путне инфраструктуре опредељено је 200 милиона динара. Овим буџетом планирана су и већа издвајања када је у питању култура, 600 милиона динара, што је за 3% више у односу на буџет из 2021. године, док је аграрни буџет дупло увећан и износиће 50 милиона динара. Предвиђена су и већа издвајања за дечију и социјалну заштиту и износиће 911 милиона динара, што ће дати могућност граду да суфинансира боравак још 200 деце у приватним вртићима. Такође и средства намењена за конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности вишеструко су увећана. Ове године је за конкурс било опредељено 5 милиона динара, док је за наредну годину планирано 20 милиона динара – казао је Петрашиновић.

На приходовној страни, планирано је 1,7 милијарди динара од продаје имовине за нове инвестиције. То су локације које се налазе у оквиру радне зоне Феникс и  изнад трговинског објекта „Темпо“ за  које већ постоје заинтересовани купци.