Град Крагујевац континуирано пружа подршку особама са инвалидитетом обезбеђивањем услова за спортско рекреативне активности у циљу побољшања квалитета њиховог живота. Захваљујући томе, један од клубова – Стонотениски клуб особа са инвалидитетом Крагујевчани, уписује ових дана најбоље резултате од свог оснивања 2011. године. То је и био један од разлога посете Предрага Стевовића члана Градског већа за спорт том клубу.

Председник клуба Крагујевчани Срђан Шћекић стонoтенисер за особе са инвалидитетом, са недавно одржаног међународног Туринира пријатељства у Нишу Naisus Open, на коме су учествовали стонотенисери из пет земаља, вратио се у Крагујевац са златном медаљом. Две недеље пре тога, освојио је треће место на државном првенству у Новом Саду.

Шћекић који је скоро почео да се бави стоним тенисом за особе са инвалидитетом, не крије да је златна медаља била изненађење у врло озбиљној конкуренцији у Нишу, с обзиром на то да је у клубу тек три године.

Резултате сам скоро почео да остварујем. Услови за тренинг у Хали Језеро су добри, недостаје нам мало опреме, али смо у суштини задовољни. Клуб окупља 15 – так чланова, што здравих спортиста, тако и особа са инвалидитетом. Инклузија је саставни део наше заједнице, а спорт најлепши пример да не живимо једни поред других него заједно, казао је Шћекић који се захвалио граду на досадашњој подршци за одлазак на турнире.

Град Крагујевац је направио праксу праћења рада свих спортских клубова и њихових резултата. Као члан Градског већа задужен за овај веома сложени ресор – спорт, сматрам да је моја обавеза и дужност да пратим резултате свих наших спортиста, истако је Предраг Стевовић.

Град Крагујевац има одговарајући сензибилитет када је реч о особама са инвалидитетом у спорту, у коме су они веома заступљени. Ми имамо једног параолимпијца у стрељаштву Драгана Ристића, који је направио невероватан резултат освајањем златне медаље на Параолимпијским играма у Токију подсетио је Стевовић. У овом случају имамо једног Срђана Шћекића који сутра такође може да буде параолимпијац. Он већ сада остварује сјајне резултате. Град Крагујевац је финансијски подржао његов одлазак на такмичења у Нишу и Новом Саду са којих је Шћекић донео златну и бронзану медаљу. Град Крагујевац наставиће да прати резултате свих наших спортиста посебно особа са инвалидитетом и пружа подршку на најбољи могући начин. Увек и на сваком месту ми смо ту за њих – поручио је Стевовић.