У Крагујевцу је данас боравила делегација амбасаде Палестине у Републици Србији и Градског већа Јерихона, Osamah Al Hindi, конзул амбасаде Државе Палестине, Eliyan Kiswani, први саветник амбасаде и чланови Градског већа Јерихона Ahmed Jalayta и Mohamed Ghrouf.

О наставку сарадње два града и држава у области културе и образовања, разговарали су Ана Петровић, помоћница градоначелника за културу и информисање, Данка Андоновски, чланица Градског већа за инвестиције и управљање пројектима и Талал Елзик, бивши почасни конзул Државе Палестине и заслужни грађанин града Крагујевца.

Задовољство је угостити делегацију земље са којом је град Крагујевац сарађивао још пре готово пола века, а данас у модерном добу у прилици смо да је наставимо, рекла је Ана Петровић, помоћница градоначелника за културу и информисање, истакавши да је у данашње време свако пријатељство важно и да га треба неговати.

Јерихон и Крагујевац имају добар темељ да разговарају о будућој сарадњи, која може само да се надограђује. Имајући у виду да Република Србија и град Крагујевац имају квалитетно образовање, а да студенти из Палестине желе и комерцијално да студирају у нашем граду, требало би у склопу визног режима створити услове за ту могућност, док ће Град са друге стране током креирања свог буџета сагледати да ли и колико има простора за стипендирање студената из Палестине, рекла је Данка Андоновски, изразивши задовољство посетом делегације Палестине.

Захваливши се у име амбасадора Државе Палестине, на свему што им је град Крагујевац пружио, а посебно студентима из Јерихона, које је стипендирао, Osamah Al Hindi је рекао да они нешто желе пруже њему и најавио да ће у овом палестинском граду отворити улицу која ће носити назив Србије као и да је опредељено земљиште за изградњу српске етно куће. Имајући у виду да град Крагујевац обележава Дан Палестине, наша је жеља да у Јерихону установимо и Дан Србије, рекао је Al Hindi.

Чланови Градског већа Јерихона, Mohamed Ghrouf  и Ahmed Jalayta, који је студирао у Крагујевцу, представницима града Крагујевца су у знак захвалности и пруженој прилици да њихови студенти стекну квалитетно образовање у Крагујевцу, уручили позивно писмо градоначелника Јерихона, да посете овај град.