Млади у Србији имају прилику да потпуно бесплатно науче основе предузетништва, захваљујући пројекту под називом “Академија предузетништва”, који Асоцијација за афирмацију културе спроводи под покровитељством НЦР Фондације, а на локалном нивоу у партнерству са Канцеларијом за младе града Крагујевца. Пројекат је намењен младим људима који желе да покрену или унапреде свој посао или идеју, а да при томе уче од најбољих.

Пријава на конкурс за трећу генерацију “Академије предузетништва” је у току и трајаће до 5. фебруара 2023. године. Одабрани појединци или тимови, у саставу од 3 члана, проћи ће кроз четворомесечни интензивни програм.

Реч је о потпуно бесплатном програму у ком одабрани млади људи раде на развоју своје предузетничке идеје и бизнис плана. Дакле, помоћи ћемо им да се одваже и покрену свој бизнис. Такође, најбољи могу ступити у контакт и са потенцијалним инвеститорима – кажу у Асоцијацији за афирмацију културе. Додају да је циљ овог пројекта подстицање економског развоја кроз оснаживање омладине, мотивисање предузетничког духа, ослобађање потенцијала и иновација, као и развој знања, вештина и форми конкурентног коришћења дигиталних алата и савремених пословних идеја.

Из Канцеларије за младе поручују да је ово иделна прилика да млади уз помоћ ментора могу да развију своје вештине и унапреде знања али и да разраде своје пословне идеје и на тај начин се упусте у предузетничке воде и то потпуно бесплатно.

Линк за пријаве: https://akademijapreduzetnistva.rs/