За чувеног пијанисту Еугена Инђића који је синоћним концертом у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије публици приредио задовољство светског музичког догађаја, Александар Штајн помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу организовао је пријем. Поред представника Удружења Covivium Musicum, пријему је присуствовала, Дубравка Јовичић, бивши декан Факултета музичке уметности у Београду.

Концерт Еугена Инђића одржан је у оквиру концертне сезоне Covivium Musicum ’19 у организацији Удружења чију су реализацију омогућили град Крагујевац и Министарство културе и информисања уз подршку Филолошко-уметничког факултета, Музичке школе др Милоје Милојевић и Музичког центра Крагујевац.

Предивне позитивне утиске носим са концерта из Прве крагујевачке гимназије. Предивна сала, дивна публика, образована у музичком смислу. Веома сам изненађен, нисам очекавао да ћу и сам толико уживати у наступу синоћ. Када осетите да вас публика слуша и разуме онда и ви свирате боље. Волим да свирам у мањим градовима јер су људи у мањем стресу а то се увек осети, каже маестро Еуген Инђић, добитник многих интернационалних признања и награда, уметник који је своје врхунско умеће приказао на највећим и најзначајнијим музичким подијумима широм света.

Концертом маестра Еугена Инђића град Крагујевац је учврстио своју позицију на међународној културно-уметничкој мапи, рекао је Александар Штајн, помоћник градоначелника и истакао да је изузетна част што је и једини град у Србији поред Београда где је истакнути пијаниста наступио. Као модеран град, Крагујевац има сву неопходну инфраструктуру за стварање врхунских уметника у различитим областима и сва наша стремљења су према томе да публици обезбедимо квалитетне уметничке догађаје као што је био концерт у Првој крагујевачкој гимназији, додао је Штајн.

Дугогодишња сарадња са градом Крагујевцем и ФИЛУМ-ом резултирала је и сарадњом са удружењем Covivium Musicum а тако је дошло и до гостовања угледног пијанисте у Крагујевцу, објашњава проф. др Дубравка Јовичић, једна од организатора и селектора Међународног такмичења музичке омладине за дисциплину клавир. Према њеним речима на овогодишњем такмичењу маестро Инђић ће бити селектор и председник жирија. Универзитет уметности у Београду Еугену Инђићу додељује почасни докторат.