За академика Жељка Зиројевића, председника СУБНОР-а Крагујевац, потпредседника СУБНОР-а Србије, коме је на свечаности поводом обележавања 11. новембра, Дана примирја, указом председника Републике Србије, за заслуге додељена сребрна медаља, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић и заменик председника Скупштине града Зоран Младеновић, у свечаној сали Градске управе уприличили су пријем.

У време ванредног стања поред информисања о превенцији, мерама заштите од инфекције, актуелним бројем оболелих и другим важним детаљима,  јавност је била упозната и са активностима удружења која су се бавила хуманим радом и помагањем старим лицима, породицама на сеоском подручју и сваком појединцу који се у тренутку осетио беспомоћан и сам. Таква несебична и племенита дела остаће запамћена а њихова потврда је сребрна медаља додељена не само човеку, појединцу већ читавој организацији која броји више од 130 хиљада чланова, рекла је др Дамњановић. Поред тога што чувају традицију, веру, честитост и успомену на све оне који су дали своју жртву за слободу народа као залог за будућност нових генерација,  још много више удружење СУБНОР и његови чланови,  пружили су човеку, појединцу на један посвећен и племенит начин у борби против недвидљивог непријатеља Ковид -19.

Према речима Жељка Зиројевића ангажованост чланова удружења у време ванредног стања па до данас усмерена је на пружање помоћи, подршке и бризи о старијим члановима. Свакодневни обиласци, позиви и разговори уливају поверење сваком од њих да нису сами и да имају неког ко ће их и сутра позвати или обићи.

Да није људи који знају шта је брига о човеку и шта је одговорна локална заједница и држава, ни ова сребрна медаља не би сијала као што ова сија и не би стигла овде, поручио је Зиројевић, потпредседник СУБНОР-а коме је додељена сребрна медаља.