Градоначелник Никола Дашић и директор компаније ЦТП инвест Србија Влатко Ђуричек, са сарадницима обишли су управо завршен пословни погон у зони пословања Феникс. Ово је у Крагујевцу други објекат холандске компаније ЦТП – индустријског девелопера за потребе кинеске компаније Јанфенг, која се бави производњом делова и опреме за унутрашњост аутомобила. У новоизграђеном погону у току је постављање машина и опреме, а званична примопредаја између ЦТП –а и Јанфенга, како је том приликом најављено, планирана је за 5. мај.

У коначној фази то је преко 1000 запослених у Јанфенгу, односно 500 нових радних места у овој фабрици. Преко 500 породица добиће још једну плату и променити квалитет живота, казао је први човек града Никола Дашић. Ово је један од најлеших дана када је заиста пријатно бити градоначелник. Нових 28 000 квадрата. Очекујемо да се покрене успешна производња и да Крагујевчанима обезбеди даље запошљавање. Важно је истаћи, да је упркос пандемији корона вируса, мој тим људи успео да сервисира ЦТП. Крагујевчани су свој део посла урадили фантастично, оценио је Дашић. Овде смо били пре само седам месеци у септембру прошле године. Тада су се постављали стубови, данас већ имамо готову фабрику са пробном употребном дозволом. У овом тренутку за потребе Јанфенга постављају се и подешавају машине. ЦТП је свакако инвеститор који је већ доказао своје референце, а у Крагујевцу има поузданог партнера – поручио је Дашић.

Прва инвестиција у коју је ЦТП у Крагујевцу уложио 18 милиона евра за потребе Јанфенга реализована је 2019. годинe. Ово је други објекат за истог партнера површине 28 500 квадратних метара, од чега је око 4000 квадрата канцеларијског простора, казао је Влатко Ђуричек директор компаније ЦТП инвест Србија. Само у објекат и у земљиште ЦТП је уложио око 19 милиона евра, не рачунајући додатну инвестицију Јанфенга у износу од 20 милиона евра за опремање погона. Ово је за нас врло изазован пројекат који је, како технолошки тако и у свим другим елементима, успешно реализован. Изградња је, подсетио је Ђуричек почела 5. септембра прошле године а примопредаја објекта са Јанфенгом планирана је већ за месец дана, тачније 5. маја.

Ово је иначе четврти заједнички пројекат ЦТП – а и Јанфенга од којих је један реализован у Чешкој, а три у Србији. Имајући у виду да је објекат грађен у условима пандемије корона вируса, Ђуричек се на успешној реализацији захвалио градоначелнику Николи Дашићу, помоћнику градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Србије Алeксандру Милошевићу и целокупном тиму који је у име ЦТП – а предводио Бојан Новковић.