Градоначелник Крагујевца Никола Дашић присуствовао је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа у Београду, на којој су анализирана домаћа и глобална кретања, са пројекцијама привредног раста за текућу годину и могућностима за одржање финансијске стабилности земље. Седници је поред чланова Владе Србије, директора јавних предузећа и градоначелника Крагујевца, Београда, Новог Сада и Ниша, на позив премијерке Ане Брнабић присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Имајући у виду да је град Крагујевац члан Савета и значајан део читавог система Републике Србије, теме о којима је било речи на састанку за нас су јако важне, истакао је градоначелник Никола Дашић. Разговарало се, поред осталог, о приливу страних инвестиција и свему што може држава да учини не би ли ојачала и пољопривреду и привреду, као и све остале области које су јако значајне за раст нашег бруто домаћег производа у будућности.

Председник државе Александар Вучић апеловао је том приликом на све учеснике Савета да се додатно заложимо и пронађемо фокус, управо у светлу свих ових за цео свет, а посебно за нас, негативних геополитичких прилика, како би се кроз нашу економију и подизање БДП – а одбранили од тих утицаја, нагласио је Дашић. Сматрам да су сви, почев од јавних предузећа у Републици Србији, преко локалних управа, министарстава и Владе Србије озбиљно схватили апел председника. Очекујем да ће свако од чланова Савета предузети све оно што је у његовој моћи како би се ми као држава боље позиционирали.

На седници Савета било је речи о даљим инвестицијама, између осталог и у Крагујевцу, почев од северне обилазнице преко Универзитетског клиничког центра до новог стадиона и то је нешто чиме ћемо се ми и даље борити не бисмо ли кроз инфраструктурна улагања направили бољи амбијент да Србија настави даље да расте. Надам се и заиста очекујем да моје колеге градоначелници, који су били присутни, заједно на челу са Владом Републике Србије, у овим тешким временима уложе тај додатни напор како би се очувао одржив привредни раст.