Радови на изградњи путне инфраструктуре у насељу Денино брдо у оквиру стамбеног комплекса за припаднике снага безбедности, одвијају се предвиђеном динамиком. Градоначелник Никола Дашић са сарадницима, обишао је данас завршне радове на асфалтирању улице Божидара Масларића. Радове, чија је вредност око 40 милиона динара, изводи Предузеће за путеве Крагујевац.

Веома сам задовољан динамиком радова на овој локацији. Да нисмо имали проблем са минама, које су пронађене на овом терену, дефинитивно би све било завршено у року. Данас се асфалтира улица Божидара Масларића, у дужини од 500 метара, ширина газећег слоја је 7 метара, уз то се ради и 150 паркинг места. Када је реч о обавезама које град има, очекујем да до краја марта буду завршене саобраћајнице, а до 15. априла и пешачке стазе. Вредност целог уговора са ПЗП – ом је око 260 милиона динара – каже градоначелник Никола Дашић.

Крајем маја очекују се први станари у овом насељу. То се пре свега односи на IA и IB фазу, односно првих 216 станова. Развојем овог насеља са великим бројем становника, шириће се и други комплекси, градиће се и друга пратећа инфраструктура. Већ постоји повећано интересовање за куповину земљишта на коме би се градили трговински објекти и други пратећи садржаји, истакао је овом приликом градоначелник Дашић.

Према речима Владимира Бјелановића из Предузећа за путеве, у овом тренутку комплетно су завршене улице Димитрија Руварца и Добропољска. Улица Божидара Масларића биће завршена до понедељка. Након тога, у плану је асфалтирање улице Симе Марковића и Шестог пука, чиме ће бити окончани радови на свим саобраћајницама по овом уговору. Паралелно са овим радовима, теку и радови на уређењу пешачких стаза и тротоари око зграда.

Све саобраћајнице се изводе са припадајућом јавном расветом. Укупна дужина саобраћајница је 2876, 28 метара.