На предлог стручне комисије, привремена болница у Крагујевцу, за смештај пацијената са лакшом клиничком сликом, биће у хали Шумадија сајма. Капацитет хале, која се простире на 1500 квадратних метара, је од 180 до 200 постеља и задовољава све епидемиолошке услове, налаз је Института за јавно здравље.

То је тренутно на територији града Крагујевца најпогоднији простор за успостављање привременог објекта за смештај и лечење оболелих од заразне болести COVID 19. Реч је о објекту који има добар просторни положај у смислу повезаности са Клиничким центром као централном здравственом установом у региону.

Хала Шумадија сајма има добру просторну организацију са четири велика улаза, што даје могућност да се у самом објекту спроведу мере поделе на три зоне – зелену, жуту и црвену. Комплетан простор, пре опремања, биће детаљно очишћен и дезинфикован.

Овде ће, према речима Гордане Дамњановић, чланице Кризног штаба, бити смештени пацијенти са лакшом клиничком сликом. На опремању простора ангажовани су Сектор за ванредне ситуације, Војска Србије, град Крагујевац и епидемиолози Института за јавно здравље Крагујевац.

Прве пацијенте, казала је Гордана Дамњановић, привремена болница у хали Шумадија сајма моћи ће да прими у наредних неколико дана.