Због погоршања епидемиолошке ситуације и повећања броја новозаражених привремена ковид болница, формирана у јулу у хали Шумадија сајма, поново је у функцији. Према подацима Инситута за јавно здравље данас је на подручју Шумадије регистровано 44 новоинфицираних пацијената, од чега у Крагујевцу 39, рекла је Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и члан Штаба за ванредне ситуације.

Дневно се тестира око 200 наших суграђана и број позитивних полако расте.

У Клиничком центру Крагујевац на лечењу је 50 пацијената.

Тренутно је постављено 154 лежаја, а пун капацитет биће 200. Одрађено је све што је неопходно за пријем пацијената са лакшом клиничком сликом који ће излазити из Клиничког центра и чекати негативан PCR тест.

На седници градског Штаба за ванредне ситуације заказаној за понедељак 26. октобар, поред осталог, биће разматрана епидемиолошка ситуација на територији града у ванредној ситуацији, као и функционисање привремене ковид болнице.

Званично, болница ће почети са радом у понедељк, али је све спремно и може већ данас да профункционише уколико буде таквих пацијената, рекла је Гордана Дамњановић.