У складу са мерама Владе Републике Србије за сузбијање епидемије Ковид-19, које су јуче ступиле на снагу, а ради безбедности и заштите живота и здравља становништва, градоначелник Крагујевца Никола Дашић, донео је одлуку о организовању процеса рада у јавним предузећима, установама, јавним службама, Градској управи и стручним службама града Крагујевца. У циљу спречавања ширења епидемије Ковид – 19 и обезбеђивање заштите запослених и корисника услуга, одлуком је поред осталог руководиоцима поменутих предузећа и институција наложено да запосленима код којих радни процес то допушта омогуће рад од куће, водећи рачуна да таква организација посла не ремети процес рада. Запослени су обавезни да рад у пословним просторијама обављају са што мање кретања, а међусобно контактирају путем телефона или електронске поште. На основу процене обима посла и броја запослених, рад у пословним просторијама обавља се уз обавезно коришћење заштитних маски, редовну дезинфекцију и прописану удаљеност.

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуцију и мере које су предузете апелује се на суграђане да све захтеве које имају према Градској управи прослеђују електронски, путем мејла pisarnica@kg.org.rs и у што већој мери користе Електронски регистар на званичној интернет презентацији града Крагујевца kragujevac.rs. На овој страници грађани без одласка на шалтер у три корака могу да сазнају шта им је потребно од документације, информишу се о процедури и плаћању и преузму захтеве.

Како би се у циљу заштите здравља и живота становништва избегло ширење инфекције корона вирусом, градоначелник и његови сарадници у наредном периоду неће бити у могућности да примају грађане по раније утврђеним терминима. На страници „Питајте Градоначелника“ која је отворена на званичном сајту града Крагујевца, грађани ће и даље моћи да постављају питања,  дају своје предлоге и сугестије градоначелнику или његовим сарадницима, као и путем мејла pitajtegradonacelnika@kg.org.rs.  Грађани ће одговор добити у најкраћем могућем року, а када епидемиолошка ситуација то буде дозволила, градоначелник и његови сарадници ће наставити са редовним пријемом грађана.