Са зграде Управе града данас је изведена несвакидашња и јединствена показна вежба у урбаним условима чланова Планинарско-еколошког клуба Гора. Спустом са врха зграде низ планинарски конопац у сигурносној опреми, члановима ПЕК Гора, подршку је дао члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић. Циљ вежбе је промоција планинарења и алпинизма као спортских дисциплина али и вештина које локалној заједници могу да допринесу у ванредним ситуацијама.

Несвакидашњим и јединственим акцијама желимо да промовишемо спортове, мотивишемо младе и усадимо им љубав према планинарењу, рекреацији и здравом животу. Поред тога, ово је начин да покажемо да у Крагујевцу постоје спортски клубови за специјалне вештине који могу да допринесу заједници у ванредним ситуацијама, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа и истакао да се оваквим активностима Крагујевац позиционира на спортској мапи Србије на прави начин. Желимо да Крагујевац заузме позицију какву заслужује и сигуран сам да смо на правом путу, поручио је Стевовић.

Планинарско-еколошки клуб Гора Крагујевац годинама уназад окупља више од сто чланова, планинара, алпиниста, еколога, љубитеља природе и на десетине остварених експедиција. Вежбом смо показали део наших активности које спроводимо у планинским пределима. Сматрам да су веома атрактивне и да на најбољи могући начин привлаче пажњу јавности а нарочито младих и деце. Ово је начин да их мотивишемо да нам се придруже, нађу своје место у клубу и изаберу здрав хоби, каже Никола Пантовић, члан ПЕК Гора. У плану за ово лето, Никола каже, да имају планинарење у региону Црна Гора, Босна, Словенија, можда Грчка. У августу понављамо експедицију на Арарату, највишем врху у Турској и планирамо лето пуно активности.

Пре него што отпочну нове експедиције, чланови клуба Гора провешће камп викенд на Бешњаји са децом из Центра за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица под покровитељством града.