Прва беба у 2019. години дечак

///Прва беба у 2019. години дечак

Прва беба у породилишту КЦ Крагујевац у новогодишњој ноћи рођена је петнаест минута после поноћи . На свет је дошао дечак, трећи у породици Јелић. Бебу и њену маму, двадесетједногодишњу Миленију Јелић, посетила је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и уручила јој поклон пакет.

Првој беби град Крагујевац је доделио нефинансијску материјалну подршку, носиљку седиште за бебу, комплет беби козметике и корпу са воћем за маму. Град Крагујевац је након једне стабилне и ефикасне финансијске године у управи за здравствену и социјалну заштиту, у Одељењу друштвене бриге за децу одржао принадлежности, односно задржана је одлука да све маме којe имају минимална примања такође добијају за прво, друго, треће и четврто дете као и све незапослене породиље добијају 50 одсто минималне нето зараде на територији Републике Србије, рекла је др Дамњановић и подсетила да град Крагујевац издваја значајна финансијска средства за бесплатан превоз за ђаке, за књиге за прваке, а један значајан део те финансијске бриге је и суфинансирање боравка наших најмлађих суграђана у вртићима, свако треће дете у породици има право на бесплатан боравак у вртићу. Ефикасном и стабилном политиком овај град води бригу о онима којима је то најпотребније, каже др Гордана Дамњановић, члан Градског већа.

На породилишту у Клиничком центру Крагујевац кажу да су имали мирну ноћ и да су у новогодишњој ноћи рођене још две девојчице. Порођај је протекао физиолошки, сасвим уредно, дечак је тежак 4,5 килограма, на порођају добио десетку и сада су и мама и беба добро. После њега родиле су се још две девојчице, каже др Марија Бићанин Илић, гинеколог.

У 2018. години у Крагујевцу је рођено 2153 бебе.

2019-01-01T15:37:09+00:001. јан 2019. @ 15:11|Категорије: Односи са јавношћу|
Промени величину слова
Контраст
Ова страница користи колачиће, због унапређења Вашег корисничког искуства. Наставком истраживања странице, Ви прихватате употребу колачића. Ако су Вам потребне додатне информације и/ или не желите да имате колачиће када користите страницу, посетите део О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ. Прихватам