У знак сећања на велики злочин у Крагујевцу, у коме су 1941, пре 80 година, немачки окупатори у једном дану стрељали више хиљада невиних цивила и са искреном жељом да светом превлада мир Спомен парк “Крагујевачки октобар” расписао је Међународни конкурс 21. Салона антиратне карикатуре.

Позив је упућен карикатуристима и ликовним ствараоцима из целог света који своје радове на антиратну тему и тему разумевања и солидарности међу људима и народима могу да пошаљу до 17. августа. Стручни жири ће од приспелих радова 21. и 22. августа одабрати радове за излагање и објављивање у Каталогу Салона и доделити награде. Укупан фонд награда је 7500 евра, а то су: Гран при “Курир мира” и награда од 1.500 евра Међународне асоцијације градова весника мира, Златна, Сребрна и Бронзана плакета и награде у износу од 1.000, 800 и 500 евра. Награда градоначелника Бидгошча из Пољске је 750 евра, а пет градова пријатеља Инголштат, Биелско – Биала, Сирен, Питешти и Караре као партнери Салона, дају новчане награде од 500 евра.

Карикатуре слати на адресу: Салон антиратне карикатуре, Десанкин венац бб, 34 000 Крагујевац, Србија или на електронску адресу salon@spomenpark.rs .