Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, у изјави за сајт Града истакао је да је расписивање конкурса за суфинансирање медијских пројеката у Крагујевцу, и то на самом почетку године, јасан показатељ колико нам је важан јавни интерес у области информисања на локалном нивоу.

Надам се да ће кроз овај конкурс, који су медији дуго чекали, успети да унапреде квалитет медијских садржаја који се односе на многе теме као што је заштита и развој људских права, образовни систем, развој науке, спорта и осталих области које су важне Крагујевчанима, а мање заступљене – рекао је Дашић.

Град Крагујевац расписао је јуче Јавни позив за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Крагујевца за 2021. годину.

Предмет конкурса је производња медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правоременом и потпуном информисању свих грађана Крагујевца. Јавни позив односно Конкурс расписује се за расподелу средстава у висини од 9,5 милиона динара, од чега је 9 намењено за суфинансирање производње медијских садржаја, а 500 000 динара за организовање и учешће на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређења професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања.

Рок за пријаву је 30 дана од објављивања конкурса на званичном сајту града Крагујевца и у дневном листу „Вечерње новости“ и истиче 24. фебруара 2021. године.