Поводом међународног месеца родитељства, Град Крагујевац је у Великом парку организовао промоцију програма подршке родитељству и раном развоју под називом „Разиграни родитељ“, у сарадњи са предшколским установама „Ђурђевдан“ и „Нада Наумовић“, Центром за социјални рад „Солидарност“, Центром за развој услуга социјалне заштите „Књегиња Љубица“, приватним предшколским установама, СК „Фока“, УГ „Реноме“ и Домом здравља Крагујевац.

Била је ово добра прилика да се родитељи и деца подсете традиционалних игара као што су навлачење конопца, игре спретности, игре снаге, игре бацања са рамена, игра „живе стене“ и да заједнички уживају у њима.

Родитељи и њихова деца данас су се у Великом парку подсетили традиционалних игара, уз помоћ инструктора, од којих су многе већ и заборављене. Нису користили мобилне телефоне и играли се на њима, него су учили игре којих су се њихови родитељи играли у свом детинству. Циљ нам је да на овај начин подстакнемо што више заједничких активности, да родитељи и деца заједно одрастају, да разумеју једни друге и да кроз игру покажемо колико је важно да деца развију све своје потенцијале, да се здраво развијају, као и да подстакнемо игру у природном окружењу – казао је Душан Алексић, члан Градског већа за образовање.

Неке од порука које су се могле чути током ове манифестације биле су: „Игра. Савезник у одрастању и родитељству“.„Кроз игру уче и расту и деца и родитељи“. „Игра  -  круг сигурности за бескрајне могућности“.