У оквиру улагања у спортску инфраструктуру на сеоском подручју, реконструисан је фудбалски терен у Рогојевцу. У оквиру радова ограђен је стадион ФК Кременац у дужини од 315 метара, укупне вредности 3,5 милиона динара, а средства су обезбеђена из градског буџета. У присуству начелнице Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић, члана Градског већа за спорт, Предрага Стевовића, чланова клуба и мештана, градоначелник Никола Дашић предао је данас на употребу фудбалски терен.

Поред терена у Рогојевцу, у претходном периоду реконструисани су и спортски терени у Вињишту, Вишњаку, Реснику, Баљковцу, Маршићу и другим селима у околини Крагујевца, подсетио је градоначелник Никола Дашић. Обезбеђивање услова за квалитетнији живот мештана, а нарочито младих људи на селу је и начин да остану у својим домаћинствима. Наша је одговорност да на неки начин обезбедимо да имају могућност за спортске, рекреативне садржаје, осим онога чиме се и баве на селу, а то је пољопривреда, јер онда смо и одговорни за то што младе породице одлазе са села. Урадимо све што можемо да сачувамо живот на селу, јер док је села ни ми у граду немамо шта да бринемо, казао је градоначелник Дашић.

У име мештана за инвестицију која има велики значај за село, захвалио се Драган Павловић, председник Савета МЗ Рогојевац јер у овом шумадијском селу живи доста младих и деце. Решена су питања путева и воде у селу. Имамо још неке радове које планирамо да урадимо уз помоћ града као што је игралиште за децу, али и неке планове које ћемо урадити сами, казао је председник Савета МЗ Рогојевац. Он је истакао да свако село може да им позавиди јер улагањем и подршком града, село употпуњује инфраструктуру за савременији и лагоднији живот мештана.

ФК Кременац из Рогојевца постоји од 1954. године и до данас није престао да се такмичи. Некада смо имали много боље резултате, каже секретар клуба Горан Стевановић. Тренутно играмо у трећој градској лиги али сигуран сам да ћемо позицију повући на боље место, јер смо пред почетак пролећне сезоне појачали тим. О плановима, Стевановић каже да ће од сопствених средстава и уз подршку мештана, клуб обновити свлачионице и наставити са одржавањем терена.

Од самог почетка смо схватили да нам улагање у аматерски спорт многоструко враћа и то кроз регрутну базу, промоцију спорта и здравих стилова живота што се одражава на здравље становништва, каже члан Градског већа за спорт, Предраг Стевовић. Ограђивање фудбалског терена у Рогојевцу је наставак тога и у наредном периоду улазимо у нови циклус инвестиционих улагања у спорт и спортску инфраструктуру.