У дворишту ОШ “Драгиша Луковић – Шпанац” у Баљковцу, Предраг Стевовић члан Градског већа за спорт, предао је на употребу отворени терен. Средства за реконструкцију обезбеђена су из буџета града, а вредност свих радова је 430 000 динара са ПДВ – ом. Уместо неупотребљивог терена, деца из Баљковца који је од Крагујевца удаљен 8 километара, добила су реконструисане голове за мали фудбал, као и кошаркашке конструкције. Замењене су кошаркашке табле и обручи, постављене су нове мреже на головима и обручима. Такође, постављена је нова ограда иза фудбалских голова, саниране су пукотине на подлози која је обележена за оба спорта.

Имам велико задовољство да отворим још један терен у још једном насељу, чиме деци пружaмо шансу за здрав живот, за бављење спортом и за играње, казао је Предраг Стевовић. Терен је био у очајном стању и мислим да су деца сада задовољна. Поносан сам на све што је урађено. Ово је само још једно насеље где град Крагујевац веома посвећено ради на томе да понуди деци основну спортску инфрастуктуру. И не само то. Имамо у плану да већ на пролеће СПД Раднички организује заједничке тренинге бар једном недељно, како би деци у удаљеним насељима од центра града омогућили приступ врхунским тренерима. На тај начин можда пронађемо и нове талентоване играче, некога ко ће сутра озбиљније да се бави спортом и представља овај град и нашу земљу.

У наредном периоду радимо још пет дечијих игралишта и још два отворена терена. Један од њих је у МЗ 21. октобар, радови су при крају и очекујем отварање већ следеће недеље, а други је у МЗ Мале Пчелице насеље Вишњак. Поред тога, у наредних 30 дана приоритет је дечије игралиште код Перона у центру града, рекао је Стевовић.

Отворени терен много значи за децу из Баљковца, поручила је Мила Лазаревић члан Савета МЗ. Немамо много ђака али се трудимо да их овде задржимо и да не одлазе у градске основне школе, истакла је Мила Лазаревић која се захвалила локалној самоуправи на овој инвестицији, првој после много година у Баљковцу.