Здравствена амбуланта Филип Кљајић од данас је поново почела са пријемом својих пацијената у реконструисаном објекту. У комплетну адаптацију подова, степеништа, замену спољашње и унутрашње столарије, дотрајалих цеви, лавабоа, електроинсталације, комплетно сређивање санитарних чворова, замену кровног покривача уз додату термоизолацију, постављање нове цевне мреже за грејање, котларнице, вентилације, уређење фасаде и тртоара око објекта, град Крагујевац је уложио око 12,5 милиона динара.

Адаптација и реконструкција амбуланте Филип Кљајић планирана је без обзира на епидемиолошку ситуацију и одређене временске проблеме. Зграда зидана крајем шездесетих година прошлог века добила је ново рухо. Од подова до крова све је ново а цео амбијент уређен је по стадардима струке и за здравствене раднике и запослене и за пацијенте, рекла је приликом обиласка амбуланте Филип Кљајић, Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. Као истурено одељење Завода за здравствену заштиту радника Застава у овој амбуланти се лече пацијенти који су некада радили у фабрикама 21. октобар, Филип Кљајић али и бројни Крагујевчани који живе у овом делу града. На овај начин град Крагујевац осим што води рачуна о ковид пацијентима, брине и о онима којима је потребна специфична врста здравствене заштите што и јесте делокруг рада Завода за здравствену заштиту радника, рекла је Дамњановић.

Говорећи о плановима она је истакла да је све што је планирано за ову годину реализовано, а да ће планови за 2021. годину бити завршени у октобру. Заводу за здравствену заштиту радника свакако је неопходно занављање медицинске опреме али приоритет је информациони здравствени систем како би у потпуности могли да одговоре захтевима лечења, фактурисања услуга и уопште прегледа пацијената, казала је др Дамњановић.

У амбуланти Филип Кљајић радиће шест лекара, а због актуелне епидемиолошке ситуације касније ће им се придружити и један интерниста, казао је Антонио Димитровски директор Завода.  У плану је да на јесен и Завод за стоматологију упути свог стоматолога како би амбуланта имала и стоматолошке услуге. Поред реновиране лабораторије, око 12, 5 хиљада пацијаната који се овде лече подизаће лекове у новоотвореној апотеци у склопу амбуланте, чиме смо желели да се приближимо пацијентима и омогућимо им да здравствене услуге остваре у једној установи, поручио је Димитровски.