У највећем ромском насељу Лицика данас је вакцинални тим Дом здрвља обавио ревакцинацију мештана овог насеља који су пре три недеље примили прву дозу заштите. У присуству координатора за ромска питања Зорана Павловића, ромске здравствене медијаторке Светлане Лазовић данас је другу дозу примило око 30 грађана. Ревакцинацију је обишла др Гордана Дамнњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Кампања имунизације се наставља. Град Крагујевац располаже са Фазеровом, Астразенеком, Спутњик В вакцином коју добијамо према пријављенима на порталу Е-управе, а очекујемо да до краја месеца стигну и количине Синофарм  вакцине за коју је на терену највише заитересованих, каже др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа. На основу данас предстваљене студије коју раде Дом здравља и Институт за јавно здравље утврђено је да су све вакцине делотворне а то је оно што све наше грађане највише интересује. Према овом истраживању једна доза вакцине четири, а обе дозе чак осам пута умањују ризик да се ковид пацијент хоспитализује и то је суштина истраживања а својеврсан позив свим грађанима да се вакцинишу вакцином којом желе.

Према речима Зорана Павловића, координатора за ромска питања углавном су се одазвали грађани средњих година а заитересованих према подацима које има мобилни  тим за инклузију Рома има и у другим ромским насељима.