Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт, синоћ је посетио Рвачки клуб Раднички и присуствовао тренингу клуба у спортској хали „Језеро“. Oвом приликом Стевовић је најавио помоћ клубу кроз програм финансирања рада једног тренера али и обезбеђивању адекватног простора за тренирање до коначног решења, изградње Центра борилачких вештина у Крагујевцу.

Сви проблеми које имају борилачки спортови у Крагујевцу, морају бити решени.  Kао што знате, на последњим олимпијским играма, најбоље резултате су остваривали стрелци и борци. Рвачки клуб Раднички ће у наредном периоду добити одговарајућу помоћ, реч је о запошљавању још једног тренера, кроз програм који реализујемо са Олимпијским комитетом Србије, а којим је обухваћено седам спортова који ће следеће године бити бесплатни за сву децу. У овом месецу клуб ће добити и финансијску помоћ, кроз одређени ванредни програм финансирања. Помоћ ће добити и други клубови, на исти начин и под истим условима, и обиласци спортских удружења којe тренутно радим, управо имају за циљ да се у директном контакту, на терену, упознам са проблемима са којима се крагујевачки клубови сусрећу у свом функционисању – казао је Стевовић.

Салу у којој тренирају крагујевачки рвачи тренутно користе два борилачка клуба, Рвачки клуб Раднички и Рвачки клуб Крагујевац.  Град покушава да им изаће у сусрет и обезбеди мало већи простор који би био тренутно решење док не буде изграђена нова мултифункционална борилачка сала у Великом парку која ће сигурно решити проблем са простором свим борилачким спортовима у граду. Рвање ће имати све услове које један озбиљан борилачки спорт треба да има, објаснио је Стевовић.

Дуго нисам посетио тренинг ни једног од ова два клуба и пријатно сам изненађен бројем деце коју данас видим овде. Добили смо и обећање члана Градског већа за спорт, господина Стевовића да град размишља о обезбеђивању адекватног простора како бисмо побољшали услове за тренирање до коначног решења, изградње Центра борилачких вештина. Морам да похвалим подршку града чиме показују да рвање у Крагујевцу није запостављен спорт и један  је од седам спортова који је добио финансирање тренера. Имамо и добре резултате у ова два клуба. Очекујемо успех младог Александра Симовића на предстојећем светском првенству. Наш искусни Перица Димитријевић  на најбољи начин представљао је Крагујевац у Ослу (Норвешка) пре само пар дана, а ту су и млади рвачи који свакако у будућности претендују да буду на европским и светским сценама. Надам се да ће оваква сарадња и разумевање између града и рвачких клубова да се настави  – казао је Ђорђе Калановић, председник Рвачког савеза Централне Србије.