Отварање Сајма спорта ”Мој град – мој клуб” на Шумадија сајму заказано је за петак 28. јануара у 12 сати, саопштено је на конференцији за медије одржаној у Медија центру.

Дводневна промоција спорта, спортске опреме и реквизита, представљање спортских вештина и клубова, савеза, турнира, дружење са крагујевачким спортистима, поред пропратних, стручно – едукативних садржаја, део су програма који су организатори сајма припремили за посетиоце. Под покровитељством града сајам организују Спортски савез града Крагујевца, СПД Раднички, ФК Раднички и Шумадија сајам.

Пред нама је сјајна спортска манифестација која ће промовисати спортски дух Крагујевца као града спорта и успешних спортиста, успехе наших клубова али и здраве стилове животе, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Овом манифестацијом показаћемо јавности потенцијале спортских клубова и спортове који постоје у нашем граду. Поред тога, на сајму ће бити представљен програм који је град Крагујевац креирао и реализоваће у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије, а то су бесплатни тренинзи за најмлађе суграђане за седам плус један спортова. У читавој реализацији од велике помоћи је Спорстки савез града Крагујевца, рекао је Стевовић и истакао да се неће стати са промоцијом и подизањем спорта на виши ниво и да је сајам прави почетак спортске године за промоцију успеха, потенцијала и планова.

Идеја о одржавању сајма спорта после вишегодишње паузе на иницијативу градског већника за спорт покренула је саме организаторе да, уз огромно залагање и труд, направе концепт манифестације и крену у реализацију, а све у циљу промоције спортских ресурса града, каже Александар Лазовић, директор Шумадија сајма. На сајму ће се представити 27 спортских организација, удружења, клубова и савеза, шест комерцијалних излагача. Посетиоци ће моћи да се друже са именима крагујевачког спорта а припремају се и нека изненађена за љубитеље спорта. На понос свих Крагујевчана представићемо и истаћи спортски потенцијал и шампионски дух Крагујевца, истакао је директор Лазовић и позвао грађане и све љубитеље спорта да посете предстојећу спортску манифестацију.

Конференцији су присуствовали Горан Илић, потпредседник Спортског савеза града Крагујевца и Борко Маринковић, генерални секретар СС.

Град Крагујевац има спортска удружења која праве сјајне резултате, има шампионе и суперлигаше и има шта да покаже. Сајам спорта је права манифестација да све чланице Спортског савеза на једном месту и на транспарентан начин представе своје програме, планове и успехе и привуку младе да се прикључе неком од спортова, рекао је секретар СС, Маринковић.

Свим крагујевачким клубовима сајам омогућава да бесплатно представе своје потенцијале и организатори очекују да велики одзив јавности. Поред представника града, на отварању сајма ће бити Рашко Катић, кошаркаш са међународном каријером који је успесима задужио град.

Током два дана, 28. и 29. јануара, сајам ће бити отворен од 10 до 19 сати.