У Деканату Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу потписан је Уговор о сарадњи са СПД ФК Раднички 1923. Уговором су предвиђене услуге спортско – медицинског прегледа фудбалера ФК Раднички што ће у значајној мери подићи квалитет рада и функционисање клуба. У присуству представника града, члана Градског већа за спорт, Предрага Стевовића, Уговор су потписали декан Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Јаковљевић и директор СПД ФК Раднички 1923, Никола Фржовић.

За Град Крагујевац је добро да се велики субјекти као што је Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и Спортско привредно друштво ФК Раднички 1923 споје и направе сарадњу за добробит свих спортиста и наше заједнице, рекао је члан Градског већа задужен за спорт Предраг Стевовић. Ово што смо данас урадили вредно је сваке похвале јер је реч о сарадњи која треба да се развије и на остале наше клубове и спортска друштва а у интересу и спортиста и града, истовремено је својеврсна промоција високообразовне институције.

У оквиру здравствене делатности у савремено опремљеном простору у згради Института Факултета медицинских наука, недавно је отворена Ординација спортске медицине у којој прегледе обављају лекари специјалисти спортске медицине са факултета. Стручан кадар и савремена опрема, према речима декана, проф. др Владимира Јаковљевића, гарант су за изузетно добру процену физичког статуса спортиста. Након сарадње са вишеструким шампионом у америчком фудбалу Крагујевац Wild boars и већ континуиране сарадње са Рукометним савезом Србије, Факултет медицинских наука од данас је партнер и прволигашу, ФК Раднички 1923.

Сарадња са ФК Раднички почела је и пре званичног потписивања уговора, али ми је посебно задовољство што ћемо фудбалском клубу нашег града понудити да, на фудбалској мапи Србије и шире, безбедно направи позицију, каже проф. др Јаковљевић, декан факултета. Сигуран сам да на пољу спортске физиологије можемо да понудимо једну од најбољих услуга у земљи што је осведечено низом истраживања и резултата које смо имали у претходном десетогодишњем периоду. С обзиром на велику енергију и амбицију коју ФК Раднички има, надам се да ће бити препозната и са једне и са друге стране и синергистична и да ћемо у наредном периоду остварити сјајне резултате, а то ће време показати, казао је декан проф. др Јаковљевић.

Фудбалери Радничког улазе у нову сезону спремни и у духу шампиона а у томе ће им поуздан партнер бити лекари специјалисти спортске медицине.

Велики и важан тренутак за наш клуб, каже Никола Фржовић, директор ФК Раднички. Мислим да ће стручност и посвећеност лекара спортске медицине значајно помоћи у даљем функционисању нашег друштва а нарочито сада, у Супер лиги када нам је то заиста и потребно. Радом и залагањем подижемо клуб на горе, али ово је важан тренутак за све нас. Спортски сектор ће имати бољи увид и контролу над свим селекцијама а посебно над развојем подмлатка нашег клуба, додао је Фржовић, директор СПД ФК Раднички 1923.