На основу званичних података које сам добио из Института за јавно здравље о броју позитивних на корона вирус у задњих десет дана на територији града Крагујевца, одлучено је да се, због безбедности и не довођења у питање рад Скупштине и функционисање града, друга редовна седница градског парламента одржи у СББ Хали Језеро, рекао је председник Скупштине Мирослав Петрашиновић.

Он је рекао да је број позитивних на корона вирус од пре десетак дана када је било 6 заражених са јучерашњим бројем од 28 позитивних, упозоравајућ те да ће у складу са Пословником седница бити одржана, на другом прикладном месту, објаснио је председник Петрашиновић.

На тај начин због простора и површине хале, моћи ћемо да за сваког одборника, члана Градског већа и начелника градских управа, који учествују у раду Скупштине, омогућимо безбедну удаљеност, а с обзиром на површину хале и вентилацију која тамо постоји, много је боље да се седница са свим епидемиолошким мерама, одржи у том простору. Због бројки које нас упозоравају да је ситуација алармантна, јер задњих недељу дана број позитивних на корона вирус расте, здрав разум налаже да се у складу са Пословником ова седница одржи на другом прикладном месту.

Дневни  ред друге редовне седнице одборницима је већ послат а допуњен је планом детаљне регулације, одлуком која се тиче Северне обилазнице. Кроз материјал одборници су добили одлуке које су предложиле друге градске управе за које су сматрале да би требало да се усвоје на овој седници локалног парламента.