На завршној конференцији одржаној поводом реализације пројекта „Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца“, уручени су сертификати седморо грантиста са најбољим пословним плановима, који су сада основали своје фирме и постали део приватног сектора.

Реч је о пројекту за који је Министарство омладине и спорта укупно доделило средства у износу од 2,4 милиона динара, а која су подељена грантистима. Носиоци пројекта су град Крагујевац и Канцеларија за младе у партнерству са Бизнис Иновационим Центром Крагујевац и Универзитетом у Крагујевцу.

Младима који су основали своје фирме, Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитеом, пожелео је да буду вредни и марљиви, јер без рада нема ни успеха. Такође им желим да фактор среће буде на њиховој страни како би њихове фирме постале успешне, а истовремено се и надам да ће се сетити својих почетака. Ни велике компаније нису биле у том формату при оснивању и то је пут који сви предузетници морају да прођу. Он је замолио грантисте да своју причу наставе, да негују иновативност и рад, како би младе инспирисали и поручили им да својим радом могу много да ураде за себе.

Помоћник градоначелника је поручио младим људима који нису добили грантове, а који имају идеја, иновативни су и вредни, да остану чврсто при свом ставу и наставе с предузетничким начином размишљања како би у будућности основали своје фирме, а Град ће наставити да ради на сличним пројектима усмереним ка унапређењу запошљивости младих људи у Крагујевцу.

Универзитет у Крагујевцу је дао свој допринос на обукама које су неопходне младим предузетницима, казао је ректор Универзитета у Крагујевцу Ненад Филиповић. Универзитет у Крагујевцу ће својим ресурсима, инфраструктуром и обукама помоћи свим младим предузетницима да се што пре осамостале и да у том смислу наставе да граде своје каријере.

Након доделе сертификата, млади предузетници представили су своје новоосноване фирме и делатности којима ће се бавити, међу којима има стандардних и класичних, као и саврмених и иновативних као што су 3D штампа, производња видео игара, производња уређаја за побољшање енергетске ефикасности и друге.