Најновији пехари и медаље које су чланови Спортског друштва глувих из Крагујевца освојили на недавно одржаним такмичењима били су повод за сусрет са Предрагом Стевовићем чланом Градског већа за спорт.

Честитајући на оствареним резултатима, Стевовић је нагласио да је реч о спортском друштву које ради за добробит не само својих чланова, него и града Крагујевца. У питању су људи са хендикепом, који не желе да престану да живе пуним плућима, већ се баве спортским активностима. Ми смо ту да такву активност подржимо и помогнемо. Јер и ово спортско друштво, истичу чланови, има проблем са регрутном базом. С обзиром на то да је спорт од виталног значаја и утиче на квалитет живота особа са инвалидитетом помоћи ћемо друштву у анимирању нових чланова.

Спортско друштво глувих препознато је на конкурсу за доделу средстава за реализацију одобрених годишњих програма спортских организација. Као председник комисије, инсистирао сам да финансијски подржимо организације које окупљају особе са инвалидитетом. С обзиром на то да чланови овог спортског друштва бележе запажене резултате, верујем у нашу даљу и успешну сарадњу. Град Крагујевац ће и у будућности стајати иза њих, поручио је Стевовић.

Спортско друштво глувих Крагујевац постоји од 1954. године и најактивније је у области фудбала, кошарке, рукомета, риболова, стоног тениса, пикада, куглања и шаха. Окупља чланове старости од 15 до 65 па и 70 година.

На недавно одржаном државном првенству у стоном тенису у Јагодини, мушка екипа освојила је прво место, а женска треће. Добри резултати остварени су и у појединачној конкуренцији. Поред тога, екипа риболоваца је пре 10 – так дана на државном првенству у спортском риболову на језеру Газиводе освојила друго место. На Меморијалном турниру у футсалу „Влада Барановски“ у Новом Саду екипа ветерана освојила је треће место. Међу наградама је и Трофеј Београда 2021. за друго место у футсалу.

Захваљујући се на пријему чланови Спортског друштва глувих истичу да се полако враћају у форму после године коју је обележио корона вирус. Припремамо се и унапред радујемо новим такмичењима. На путу ка новим пехарима и трофејима изузетно нам значи и подршка нашег града, који нам тиме показује да смо као спортско друштво на добром путу.