Спортисти граде нови мост сарадње између Сплита и Крагујевца

///Спортисти граде нови мост сарадње између Сплита и Крагујевца

Радомир Ерић члан Градског већа за привреду приредио је данас у Свечаном салону пријем за једног од најтрофејнијих кошаркаша бивше Југославије Жељка Јеркова и супругу Драгицу председницу сплитског огранка Хрватске удруге пословних жена. Изузетна нам је част што сте после 40 година поново у Крагујевцу и ово је тренутак када показујемо свима у окружењу колико љубав према спорту и спортско дружење има широк карактер и отворено срце. Велико нам је задовољство што смо ваши домаћини заједно са вашим спортским пријатељима који су се овде окупили у овом броју. Ово је уједно изузетна прилика, рекао је Ерић, да осим спортске успоставимо и привредну сарадњу најпре са сличним удружењем пословних жена из Крагујевца.

Захваљући се Јеркову што су кошаркашке легенде из Сплита прихватиле идеју ветерана из Крагујевца да се јубилеј, 40 година од отварања хале Језеро и утакмице између Југопластике и Радничког обележи у октобру ове године, утакмицама млађих кадета, Славољуб Гале Ристић члан Одбора за обележавање јубилеја, рекао је да су успостављена два пилона. На млађим генерацијама је да их споје и направе нови мост између наша два града. Можда је овогодишња утакмица наших кадета историјски значајанија од утакмице из 1978. године, јер смо показали да је спорт изнад политике.

Није било случајно што смо том утакмицом отворили халу Језеро у Крагујевцу, казао је један од актера Зоран Миловановић – Шојка и додао да је једини циљ Одбора за обележавање тог јубилеја да поново успоставимо добре контакте са Сплитом.

Ми смо се кликли на прву, казао је Јерков кометаришући идеју о поновном сусрету. Истовремено, у име ветерана и кадета који су у октобру посетили Крагујевац, пренео је захвалност организаторима и граду домаћину. Гости су, према његовим речима, били импресионирани количином љубави. Деца су посету Крагујевцу доживела веома позитивно и како каже Јерков – легло им је на виђено.

Сплит и Крагујевац су били градови пријатељи, али су неки догађаји све то пореметили. Пријатељство је настало на односима Југопластике, који је био наш главни спонзор и Црвене заставе. Нажалост, комбинат Југопластика који је запошљавао 11 000 људи више не постоји. Идеја нам је да нашим пријатељствима полако враћамо ствари на старо место, а први кораци су, оценио је Јерков, више него охрабрујући и позитивни.

Као најбољем играчу утакмице одигране 27. октобра 1978. године Јерков је Зорану Миловановићу – Шојки, уручио Монографију „60 година кошаркашког клуба Сплит“ док ће витрину клуба у Сплиту красити Лексикон града Крагујевца.

2018-12-29T12:52:02+00:0029. дец 2018. @ 12:52|Категорије: Односи са јавношћу|
Промени величину слова
Контраст
Ова страница користи колачиће, због унапређења Вашег корисничког искуства. Наставком истраживања странице, Ви прихватате употребу колачића. Ако су Вам потребне додатне информације и/ или не желите да имате колачиће када користите страницу, посетите део О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ. Прихватам