Наставницима физичког васпитања и ученицима ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“ додељена је спортска опрема и том приликом је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт, са њима разговарао о начинима на које Град може да им пружи подршку у унапређењу квалитета наставе и тренажних процеса за све спортове.

Драго нам је што смо данас у ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“ и што смо имали један отворен и искрен разговор са ученицима и наставницима физичког васпитања. Знамо шта морамо да променимо како бисмо у овој школи створили боље услове за јаче тренажне процесе и на тај начин ђацима помогли да одаберу одговарајући спорт у којем би у будућности представљали наш град и нашу земљу, истакао је Стевовић.

Нама је циљ да будемо окренути будућности, а то чинимо тако што стварамо чврсте темеље и стабилну регрутну базу за све спортове. Желимо да ставимо акценат на школски спорт и на нашу децу како би она у овом узрасту заволела спорт, јер је то полазна тачка за њихов даљи однос према спорту, развој и напредовање.

Према речима Предрага Стевовића, сарадња са наставницима физичког и ђацима је изузетно важна, јер на тај начин Град има јасан увид у којем правцу треба да помогне и да им пружи подршку.

Иначе, ово је пета школа која је од Града добила спортску опрему, а шеста школа коју ће представници Града са истим циљем посетити је ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“.