На територији села Цветојевац, у корито реке Лепенице, непознати починилац изручио је из камиона отпад и муљ. Снимак се појавио на друштвеним мрежама. Тим поводом, начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић – Стошић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић заједно са припадницима Полицијске управе и инпекцијом изашли су на терен.

Тренутно нико није угрожен, али свакако да сада имамо бујичне воде овај мост би страдао. То је нешто што се дешава у Крагујевцу и прати већ неколико година уназад. Неко овде истоварује грађевински материјал, шут и сличне ствари, рекао је градоначелник Дашић и додао да ће истрага утврдити из којих разлога то чини. Данас су овде припадници Полицијске управе, комуналне милиције, републички еколошки и водни инспектори, као и локални еколошки инспектор. Дашић се захвалио свим службама које су заједнички ушле у решавање овог проблема, али и грађанима који су то успели да сниме и објаве на друштвеним мрежама.

Такво понашање потенцијално је опасно и може да угрози становништво. Сада то неће да се деси јер ће водоток бити очишћен. Поред тога биће урађено и узорковање воде како би се покренуо кривични поступак против лица које то већ година чини на овај начин.

Одмах смо ангажовали све службе како би спречили хемијско загађење водотока, али и физичко запречавање јер би се у том случају река излила и однела не само мост него и пут. На трагу смо починиоцу и сви смо ту да спречимо могућу еколошку катастрофу, рекла је начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић – Стошић.