Са циљем оплемењивања животног простора и очувања животне средине, на стадиону ФК „Дивостин“ и у дворишту издвојеног одељења ОШ „Јован Поповић“ у Шумарицама, засађене су саднице платана у оквиру Пројекта „Студентски дар – Зеленград“. Уз подршку Града Крагујевца, овај Пројекат реализује Омладинска организација Шумадије у сарадњи са Студентским парламентом Факултета инжењерских наука.

Марљиво смо радили на озелењавању нашег града и желимо да ову годину и завршимо у том духу, рекао је Стефан Никезић, члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине.

На стадиону ФК „Дивостин“ смо засадили 15 садница платана. Када се утакмице буду одржавале током летњих месеци, наши суграђани ће имати прилику да у хладу навијају за свој тим. У дворишту издвојеног одељења ОШ „Јован Поповић“ у Шумарицама смо засадили пет садница платана, јер нам је циљ да створимо лепши и здравији амбијент за наше најмлађе суграђане. У току прошле године, предшколским установама, основним и средњим школама смо поклонили преко 200 садница белог јасена како би се оплеменила дворишта, истакао је Никезић.

Вељко Стефановић, представник Омладинске организације Шумадије, истакао је да је пошумљавање примарни циљ Пројекта „Студентски дар – Зеленград“ и додао да ће око пошумљеног простора бити постaвљене дрвене огласне табле информативног карактера о садницама, као и дрвене канте ради складиштења одређених отпадних сировина.