У циљу подстицаја развоја спорта на руралном подручју и у оквиру активности,  члан Градског већа задужен за спорт, Предраг Стевовић обишао је данас Фудбалски клуб Жежељ у Доњој Сабанти и упознао се са проблемима са којима се суочавају фудбалери овог села.

Садашњој градској администрацији и сектору за спорт, приоритет је сваки део насеља, приграда или села на територији Града Крагујевца. Желимо да сваки наш суграђанин има приступ одговарајућој спортској инфраструктури, јер се спорт воли и слави и на селу. Мештани солидарно и заједничким снагама улажу у спортску инфраструктуру и спортисте, али и Град мора наћи снаге да бар мало помогне на том путу. Ревитализација и изградња спортске инфраструктуре мора бити приоритет али у складу са ограниченим могућностима и потенцијалима које град има на располагању, јер тако пружамо могућност младим људима на селу да буду део регрутне базе младих спортиста, из које сутра можемо имати будуће олимпијце,  рекао је Стевовић, члан Градског већа. Сваки наш труд, сваки наш подстицај, мора бити видљив за будуће генерације. Морамо радити и живети упркос пандемији и тешкоћама које су нас задесиле. Крагујевац је град спорта и то тако мора и остати, нагласио је он.

Зоран Јосиповић, тренер фудбалера који играју Другу градску лигу каже да већ три године користе терене у Белошевцу и Теферичу и да су сопстеним средствима до сад уложили у терен у Доњој Сабанти толико да може да се користи за тренинге али за даље им је потребна помоћ и подршка града али и донатора.

Кроз клуб Жежељ је од 2012. године, када смо га поново основали, до данас прошло више од стотинак младих људи. Данас у клубу тренира око  30 момака и сви ми заједно се трудимо да опстанемо иако је веома тешко без основних елемената. Терен смо, колико је то било могуће средили, сада је потребно да се огради и реше још нека питања како бисмо могли да опстанемо и идемо напред, казао је Јосиповић, тренер ФК Жежељ.