На стадиону ФК „Јадран“ данас је отворено лигашко такмичење у стрељаштву, Стреличарски куп „Outdoor” који је окупио око стотину такмичара свих категорија, од јуниора до ветерана. Организатор турнира је Стреличарски клуб из Крагујевца „Око соколово“ који први пут организује једно овакво такмичење. Отварању турнира присуствовао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Крагујевац је град спорта. Када имамо овакве клубове као што је Стреличарски клуб „Око соколово“ то нас чини поносним. Град Крагујевац подржава овај клуб већ годинама и мислим да ћемо то чинити и у наредном периоду. Оно што их издваја од других клубова и од других градова је да у овом клубу имамо репрезентативце, имамо врхунске спортисте и ентузијасте који су сопственим трудом све ово организовали.Данас је први пут у Крагујевцу организован Стреличарски куп „Outdoor” и мислим да је организован на најбољи могући начин. Сигуран сам да ће овако организован турнир представити Крагујевац у најбољем светлу – казао је Стевовић

На овом турниру учествују и скоро сви  репрезентативци који ће ускоро отићи на Европско првенство у Минхен који се одржава почетком јуна. За њих је ово такмичење  још једна добра припрема и контролни турнир.

Имамо велики број такмичара, с обзиром да је у питању први турнир у  организацији клуба из Крагујевца. Ово је таргет турнир, значи гађа се на дистанцама, такмичари су из више категорија, од јуниора до ветерана а такмиче се и особе са инвалидитетом, тако да је ово заиста један празник спорта у Крагујевцу. Као председник Савеза веома сам срећан да видим оволико такмичара на једном месту. Организатор се заиста потрудио да турнир буде организован на високом нивоу. Честитам им први турнир од срца и желим да овде буде мека српског стреличарства у будућности. Био нам је потребан један овакав турнир баш у центру Србије, у Крагујевцу – казао је Драган Свилановић, председник Стреличарског савеза Србије.