Пријем за студенте који су стручну праксу похађали у Градској управи организовали су Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом и проф. др Владимир Ранковић проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу.

Праксу у градским управама успешно је завршило 29 студената са Правног, Факултета инжењерских наука, Природно-математичког и Филолошко-уметничког факултета којима су овом приликом свечано уручене потврде о обављеној пракси. Пријему који је приређен у згради Града, присуствовали су и ментори/супервизори који су студенте усмеравали кроз програм стручне праксе.

Обуку је успешно прошло 29 студената, остало је још да студенти Економског факултета обаве своју праксу у мају месецу, док се једна студенткиња Филума тренутно налази на пракси у Градској управи за послове органа града. Мислим да су студенти у оквиру ове праксе стекли адекватна стручна и професионална звања која ће им свакако послужити приликом првог запослења, Одвојили су се од школске клупе, ушли мало у радни амбијент и радну атмосферу и верујем да ће им то користити – казао је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Универзитет у Крагујевцу већ десет година има уговор са Градом Крагујевцом о обављању стручне праксе за студенте. Та пракса се обавља током летњих месеци и то је програм Летње стручне праксе, тако да ово није први пут да су Универзитет и град партнери на једном оваквом пројекту, објашњава Владимир Ранковић

Стручне праксе су веома битне, послодавци показују све веће интересовање за стручним знањима и вештинама које студенти поседују и ово је прилика и начин да студенти поред теоријских знања која поседују, стекну и вештине које су неопходне за обављање одређених послова. Ми ћемо наставити сарадњу са Градом Крагујевцом јер су се овакве праксе показале као веома корисне за студенте и они носе веома лепе утиске – казао је Ранковић.

Путем видео линка, студентима и организаторима обратила се Јасмина Бенмансур, помоћник министра за државну управу и локалну самоуправу која је нагласила да је један од циљева овог програма промовисање јавне управе као пожељног послодавца и указивање на шири друштвени значај који доноси рад у јавној управи, односно локалној самоуправи која је у директном и свакодневном контакту са грађанима и позвала студенте да своја искуства стечена кроз стручну праксу поделе са организаторима како би унапредили наредни циклус програма.