Члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић, обишао је данас терен ФК „Кутлово“ где је са управом разговарао о развоју, потребама и плановима овог клуба, који је полусезону завршио на другом месту.

Крагујевац има дугу историју аматерског фудбала и баштини спортски активизам веома дуго. Наши суграђани су налазили снаге да подрже најважнију споредну ствар на свету јер је фудбал у срцима Крагујевчана увек имао посебно место, казао је Стевовић. У Крагујевцу се фудбал играо још крајем XIX века када су га у наш град, подсетио је, донели студенти и ђаци школовани у немачким и аустроугарским градовима – Прагу, Будимпешти и Бечу.

Када говоримо о аматерском фудбалу и спортском активизму не можемо а да не поменемо ФК Кутлово који има традицију агилног аматерског фудбалског клуба још од 1977. године и успешно се такмичи  у првој лиги Крагујевца већ пет година.   Мештани села Кутлова су сопственим средствима реновирали терен, изградили свлачионице а све време су у самом клупском врху Прве градске лиге.

Град Крагујевац кроз финансирање градског Фудбалског савеза помаже све фудбалске клубове у три градске лиге, а данашњом посетом ФК Кутлово желимо, казао је Стевовић, да подстакнемо његов даљи развој, помогнемо завршетак опремања спортске инфраструктуре али и развој омладинске школе јер је регрутна база кључ развоја аматерског фудбала. Кутлово и његови мештани заслужују овакав клуб а играчи и управа морају да знају да је и у овим изазовним временима град уз њих и да ће, поручио је Стевовић аматерски фудбал и даље имати посебно место у Крагујевцу јер је захваљујући дугој спортској традицији то заслужио.

Сопственим средствима и личним ангажовањем, мештани села Кутлово изградили су терен, свлачионице, трибине а град ће им финансијски помоћи да на пролеће организују камп.

У циљу популаризације фудбала и спорта у Кутлову на пролеће организујемо камп за децу из нашег села али и из околних места којима ће тренинге и презентације држати наши играчи, казао је Слободан Коцић, председник ФК „Кутлово“. У захвалност граду Крагујевцу што финансијски помаже активности клуба, Коцић је казао да је поред развоја аматерског фудбала, највећи успех клуба што њихови играчи стасавају у добре и здраве људе. Пред сваку утакмицу они заједно са мештанима и управом припремају терен, а током меча их бодри око 60 навијача из села, било да су у гостима или на свом терену.

ФК „Кутлово“ се пет година такмичи у Првој градској лиги, а полусезону завршио је на другој позицији коју дели са ФК „Славија“.