У башти ресторана Кварт у Великом парку организован је хуманитарни концерт ’’Суграђани срцем за Санелу’’ за прикупљање средстава за лечење Санеле Трифуновић, која је после трећег порођаја оболела од мишићне атрофије. За терапију матичним ћелијама у Турској потребно је 22 хиљаде евра, а до сада, кроз фондацију ’’Буди хуман’’ скупљено je око 3 хиљаде. Прва терапија је заказана за 5. мај.

Хуманитарну манифестацију подржао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић који је са грађанима разговарао на тему развоја града и партиципацијом грађана у томе, за шта има доста простора и тема.

Прошле године када смо правили буџет за ову, грађани Крагујевца су били укључени са својим предлозима за измену и допуну буџета. На тај начин уважили смо део жеља грађана а убудуће планирамо да развијамо wеб портал, електронско место где ће грађани моћи да предложе, представе начин како реализовати и својим предлозима учествују у побољшању рада градске управе, каже градоначелник Дашић, јер на крају крајева нико не жели да гради град супротно од жеље грађана. То је наша дужност и обавеза а на тај начин ће и нама грађани олакшати,  додао је градоначелник Никола Дашић.

Хуманитарном концерту је присуствовала Биљана Стошић Илић начелница Шумадијског округа. Она је  рекла да иако је мало времена за скупљање новчаних средстава, Крагујевчани су увек били хумани и солидарни и ово је права прилика да још једном покажу своје велико срце, јер у животу све се може да надокнадити  осим времена, рекла је начелница Стошић Илић.

Под покровитељством града организатори хуманитарног концерта су Велики народни оркестар Ненада Милановића – Пегија, ’’Крагуји’’, ’’Срна’’, КУД Дукати, Милан и Крагујевчани, НВО После кише, Маја М. Лазаревић, др Гордана Ђокић, директорка са колективом Хитне помоћи. Учешћем у програму грађани могу да наруче песму за своју душу и плате је донацијом за лечење младе Крагујевчанке.

Иначе, број за Санелино лечење је СМС 1012 на 3030.