Почетком септембра у Крагујевцу је корона вирус потврђен код петоро ученика из четири школе. Позитиван тест на ковид – 19 од почетка школске године имала су два ученика Основне школе „Вук Караџић“, по један ученик из основних школа „Наталија Нана Недељковић“ и „Мома Станојловић“, као и један ученик Прве крагујевачке гимназије. У школама се спроводе све мере заштите, и за сада нема новозаражених ученика.

Ако изузмемо стартних пет случајева, према подацима којима располажемо, немамо даље ширење корона вируса у школама, рекао је градоначелник Никола Дашић. Очигледно је да су родитењи заиста одговорни, као и стручни кадар у школама. Истакао бих и чињеницу да се у свим школама спроводе препоручене мере појачане хигијене, а школе су под посебним надзором, додаје Дашић.

Деца код којих је потврђен корона вирус су појединачни случајеви, тако да можемо закључити да је за сада ситуација у школама стабилна, каже Дашић. Веома је важно да се сачува здравље деце, како би школска година могла да се одвија на одговарајући начин, јер заиста не можемо поредити рад од куће са редовним похађањем наставе.

Градоначелник је подсетио да су појачане контроле и у трговинским, угоститељским и свим објектима где је велика флуктуација људи.