У селу Маслошево у околини Крагујевца, у току су радови на асфалтирању пута укупне дужине од 4,1 километра. Екипе Предузећа за путеве Крагујевац до сада су завршили 1,8 километара и настављају са припремама остатка дела пута за завршни слој асфалта. Радове је обишао градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

У Маслошеву, селу у коме је претежно заступљена воћарска производња данас смо веома лепим поводом. Асфалтирање пута дужине од 4,1 км, за мештане овог села је веома значајно а помоћ за обезбеђивање средстава приликом свог обилазка понудио је министар Недимовић, казао је градоначелник Дашић. Уз захвалност на брзој реакцији и одзиву, градоначелник је истакао да ће овом значајном инвестицијом, за коју средства у износу од 39 милиона динара издваја ЈП „Путеви Србије“, Маслошево бити покривено путном асфалтном мрежом.

Асфалтирање пута у Маслошеву значајно је јер младима ствара перспективу да остану да живе овде, а самим тим ће и село наставити да живи, казао је Мирко Перић, члан Савета МЗ Маслошево. Други важан разлог је то што ће нашим воћарима омогућити да се производи лакше извозе у Европску унију и Руску федерацију. Испорука робе ће бити на време а побољшаће се квалитет паковања и услуга, имајући у виду да купци траже неометан прилаз и високе хигијенске стандарде, појаснио је Перић.

Предузеће за путеве Крагујевац изводи радове на локалном путу село Маслошево у дужини од 4,1 км, ширине три метра а рок за завршетак радова је 31. јул. У овом тренутку смо на пола посла, односно са 45% реализације, и приликом радова нисмо имали неке веће проблеме и потешкоће, казао је Владимир Бјелановић из ПЗП Крагујевац. Иначе, по налогу ЈП Путеви Србије, ПЗП Крагујевац на овој територији ради државни пут 1Б – 25  Крагујевац – Топола у дужини од 10,1 км чија је вредност радова 413 милиона динара а рок за завршетак је четири месеца.