Упркос епидемији корона вируса Крагујевац односно Књажевско – српски театар као домаћин, припрема се за 15. Међународни позоришни фестивал Јоакимфест, који ће бити одржан од 8. до 13. октобра, под слоганом „Позориште у изолованом друштву“.

На основу макретнишке процене и анализе тржишта, али и епидемиолошке ситуације, Књажевско – српски театар одлучио се на корекцију односно благо смањење цене карата за Јоакимфест. Градско веће на седници одржаној 16. септембра разматрало је одлуку Управног одбора Театра и дало сагласност на предложено умањење цена.

Уместо 700 динара, цена појединачне улазнице у претпродаји за партер биће 500 динара, а цена појединачне улазнице на дан представе за партер, уместо 800 износиће 600 динара. Цена појединачне улазнице у претпродаји за балкон уместо 500 биће 300 динара, а цена појединачне улазнице за балкон на дан представе 400, што је за 200 динара мање од првобитне. Такође је цена за комплет улазница ( шест до девет представа) смањена и уместо 3500 сада износи 2500 динара.

На репертоару ће, да подсетимо, бити шест представа, четири иностране и две домаће. ЛУТКИНА КУЋА – Државно мађарско позориште, Клуж – Румунија,  ЗАШТО ЈЕ ПОЛУДЕО ГОСПОДИН Р? Југословенско драмско позориште из Београда, ФИЛОКТЕТОВА РАНА, Позоришна лабораторија “Сфумато”, Софија – Бугарска, ЗАПРАВО, ПРЕЛЕПО ЈЕ, Немачко државно позориште, Темишвар – Румунија,  ГУСТАВ ЈЕ КРИВ ЗА СВЕ Позориште Костолањи Деже из Суботице и  ЖИВОТИЊСКА ФАРМА, Народно позориште “Антон Панов”, Струмица – Северна Македонија.

Иначе, фестивал ће бити одржан уз строго поштовање свих епидемиолошких мера што значи да ће публици бити на располагању свако треће седиште, уз обавезно ношење заштитних маски.