Представницима 15 удружења/организација из цивилног цивилног сектора који се баве омладинском политиком, Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, уручио је уговоре о финансирању/суфинансирању годишњих пројеката.

Пре расписивања Јавног позива утврђене су приоритене области за које могу да аплицирају удружења/организације. За бесповратна средстава за реализацију годишњих пројеката највише су аплицирале организације које се баве областима безбедности и здравља, креативне индустрије и каријерног вођења и саветовања, запошљивости младих људи. Ово је начин да Град подржи организације да кроз пројектне активности унапређују положај младих у Крагујевцу. Циљ реализације пројеката јесте да се допре до што већег броја младих људи, рекао је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника и истакао да је из буџета града издвојено два милиона динара.

Поред редовних активности које смо до сада спроводили у области каријерног вођења и саветовања, кроз пројекат Путоказ каријерног развоја, увешћемо нове алате за ученике завршних разреда средњих школа. У току лета ћемо припремати алате, а завршне активности ћемо спроводити од краја августа у оквиру припрема за нову школску годину како бисмо им обезбедили да израђеним алатом лакше и боље планирају своју каријеру и доносе информисане одлуке, каже Братислав Добрић, оснивач и координатор Бизнис иновејшн програмс.

Летњу школу информатике и моделирања и ове године реализоваће Асоцијација студената ПМФ-каже Предраг Арсенијевић, представник ове организације. Прошле године пројектом смо остварили одличне резултате са великим бројем полазника а успели смо да укључимо реномиране компаније. Ове године планирамо да проширимо пројекат и за полазнике и за компаније.

Средства су ове године добили: Омладинска организација Шумадије, Клуб акцијаша и волонтера, Омладина ЈАЗАС-а, ИКТ Кластер централне Србије, Удружење студената Економског факултета, Национални спортски савез ”3х3 баскет” и други.