„Црна овца“ Краљевачког позоришта најбоља је драмска представа у целини на 58. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ одржаном у Крагујевцу. Краљевачко позориште одлуком жирија у саставу: Снежана Ковачевић, костимографкиња, Ивана Недељковић, глумица и мр Немања Ранковић, глумац и редитељ, добитник је још две награде – за најбољу режију и најбољу сценографију Снежане Тришић за представу „Црна овца“.

Награду за најбољу костимографију освојила је Марина Вукасовић Меденица за представу „Ослобођење Скопља“, а награду за најбоље глумачко остварење Никола Воштанић у представи „Црна овца“.

Награде за најбоље глумачко остварење одлазе у руке Сање Матејић у представи „На рубу памети“, Горици Динуловић у представи „Црна овца“ и ансамблу представе „Трпеле“. Најбољи млади глумац одлуком жирија је Владимир Јовановић у представи „Црна овца“. Специјалне награде за сценски покрет и оригиналну музику у представи „Стварање човека“ освојили су Јелена Алемпијевић и Александар Спасић.

Специјална награда за успостављање иновативних приступа додељена је Патрику Лазићу и Милени Деполо у представи „Све несрећне породице личе на срећне породице“.

Жири Округлог стола критике у саставу: др Зоран Максимовић, театролог, Милош Латиновић, књижевник и  Александра Јовановић, драматуршкиња, Награду Округлог стола критике за најбољу представу Фестивала доделили су представи „Трпеле“ Краљевачког и Шабачког позоришта.

Након доделе награда, у част награђених изведена је представа „Свињски отац“, Народног позоришта Ужице, чиме је затворен 58. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“.