Током преподнева, приликом радова на реконструкцији зграде тржнице на Зеленој пијаци, урушио се део објекта. Извођач радова и надзорни орган, реаговали су благовремено и евакуисали раднике са градилишта, тако да том приликом нико није повређен.

Према речима Аце Станковића, надзорног органа из Секретаријата за инвестиције у Градској управи за развој, ово је још један доказ да је реконструкција објекта, из 1929. године, била неопходна због начина градње из тог периода. Темељ и зидови су од обичних цигли, без бетона. До урушавања је дошло данас када су извођачи радова Еуродомус и Максим градња, приступили санацији тог зида.

Предузећемо све мере заштите објекта ради даље санације и вратићемо све у првобитно стање, поручио је Синиша Кузмановић представник извођача радова из Максим градње доо Београд.

Да се овакве ствари догађају, потврдио је Марко Грковић директор Завода за заштиту споменика културе, који учествује у реализацији овог пројекта од самог почетка. Зграда је део културно историјске целине старог градског језгра. С обзиром на то да је објекат под заштитом државе, Завод је дао услове и сагласност на пројекат. Грађанима ово можда делује страшно, рекао је Грковић и додао да ће све бити враћено у првобитно стање, уз сагласност Завода за заштиту споменика културе, Градске управе и извођача радова.

Иначе, реконтрукцијом која је започета крајем априла, објекат ће задржати свој првобитни изглед, али ће имати и нове садржаје који ће одговарати самом објекту. Поред реконструкције матичне зграде и уређења платоа, биће изграђена подземна гаража са 53 паркинг места и надстрешнице са издвојеним млечним павиљонима. Вредност радова, које средствима из дугорочног инвестиционог кредита финансира ЈКП Шумадија, је 293 милиона динара.