ЈКП „Водовод и канализација“ Крагујевац организовао је данас вакцинацију својих радника. Имајући у виду значај овог комуналног предузећа за функционисање града, градоначелник Крагујевца Никола Дашић обишао је данас просторије у Заставином сервису где се одвијао процес вакцинације.

Имунизација у колективима је изузетно значајна, а посебно у ЈКП „Водовод и канализација“ јер је реч о кључној делатности за цео град где би ширење пандемије у оквиру радног колектива угрозило и одређене функције града. Руководство овог комуналног предузећа показало је одговорност као и његови запослени који су се одазвали вакцинацији у великом броју, казао је градоначелник Дашић. У Крагујевцу је тренутно вакцинисано око 45 хиљада људи, а ревакцинисано око 37 хиљада, што значи да ће до краја недеље бити вакцинисана једна трећина пунолетног становништва. Вакцинисао сам се ја, моја породица и сви моји пријатељи и сарадници, јер желимо да радимо, будемо бржи и да се што пре вратимо нормалном животу, поручио је Дашић. Дом здравља има капацитете да помогне различитим групама. У сваком тренутку спремни су да изађу на терен, како би заштитили све нас и помогли нам да што лакше дођемо до своје дозе вакцина а с обзиром на то да се вакцинација организује и у другим фирмама, очекујем добар одзив Крагујевчана, казао је Дашић.

У ЈКП „Водовод и канализација“ запослено је 513 радника и са данашњим даном укупно ће бити вакцинисано 235. Кад се данашња вакцинација буде завршила имаћемо 45 посто људи који су потпуно заштићени од пандемије, казао је директор Небојша Јаковљевић. Наши радници су изложени ризику, јер се дневно сусрећу са великим бројем странака који долазе у предузеће, затим на терену приликом очитавања водомера или одржавања водоводних линија. Зато је врло битно да они буду заштићени, како бисмо обезбедили континуитет процеса рада у производњи и дистрибуцији воде и одржавању водоводне и канализационе мреже. Функционисање водовода значајно је не само за Крагујевчане, већ и за општине Кнић и Баточина, подсетио је Јаковљевић и додао да је здравствена исправност воде, поред медицинских услова основ у борби против пандемије.