У оквиру имунизације у приградском и на сеоском подручју данас се у амбуланти у Великим Пчелицама и у канцеларијама месних заједница Рогојевац и Добрача вакцинисало више од 200 житеља ових и околних села Дулене, Кутлово, Рамаћа и Каменица.

Почетку имунизације у Добрачи присуствовао је Дамјан Срејић, члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града и заменик комаданта Штаба за ванредне ситуације који је истакао да је овакав начин имунизације најбољи могући начин да се сваком грађанину или мештанину и најудаљенијег села обезбеди вакцинисање, нарочито старијих.

Вакцинација на терену је најбољи могући концепт да се реализује масовна имунизација којим је, на иницијативу градоначелника Николе Дашића, сваком житељу било ког села вакцина доступна, каже Срејић, члан Градског већа. Вакцинација даје свој резултат и број заражених опада али и даље морамо да се придржавамо мера како би овај талас био последњи. Вирус неће нестати али имунизацијом ће се живот вратити у нормалу, здравствени радници релаксирати а здравствени систем наставити да фунционише и за друге пацијенте, истакао је он.

О важности имунизације говорио је и члан Градског већа Предраг Стевовић који је данас обишао мештане села Рогојевац позивајући грађане да се вакцинишу како бисмо изашли из пандемије и ванредне ситуације и безбедни вратили на спортске терене и трибине.

Имунизација је једини начин да изађемо из пандемије и вратимо се нормалном животу. Лекари и медицински радници крагујевачког Дома здравља већ месецима чине све да сачувају животе наших суграђана и данас су неуморни на теренима и вакцинишу мештане удаљених села, казао је Стевовић, члан Градског већа.

У амбуланти у селу Велике Пчелице прву дозу вакцине данас је добио директор Шумадија сајма Александар Васовић који каже да је његова жеља да се у халу сајма што пре врате штандови излагача различитих сајмова, бине са извођачима и посетиоци.

Не бих желео да хала Шумадија сајма буде испуњена  болничким креветима, да гледам лекаре који се даноноћно боре за животе наших суграђана. Желим да се болнички кревети хитно помере и буду замењени штандовима излагача различитих сајмова, да их замене бине са извођачима, поново и без икаквог ограничења и да се живот врати у нормалу. Наша једина прилика за то је вакцинација. То је корак да се супротставимо пандемији, да не гледамо блиске људе који бију битку са неизвесним епилогом, рекао је директор Лазовић и апеловао да свако искористи прилику како би се окончала сва ограничења и потенцијална затварања.

У оквиру организоване имунизације сутра ће у Спортској хали Гордана Гоца Богојевић у Великом парку поред редовних бити обезбеђена два пункта за студенте крагујевачког Универзитета.