У 17 објеката предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, у току је дезинфекција просторија коју обавља фирма „Авенија МБНС1“ из Врњачке Бање, специјализована за ову врсту посла. Посао ће бити обављен са две екипе које су на терену, до краја радног дана.

Поред редовне дезинфекције која се ради у свим предшколским установама на територији града Крагујевца, ово је ванредна дезинфекција која се обавља због епидемиолошке ситуације. Урађена је дезинфекција објеката у којима борави око 4400 деце, на чему смо посебно захвални фирми „Авенија МБНС1“ која је обавила овај посао – каже Никола Рибарић, начелник Градске управе за друштвене делатности и послове са грађанима.

У име ПУ „Нада Наумовић“, Ивана Вукић, помоћник директора захвалила се оснивачу, граду Крагујевцу и фирми „Авенија МБНС1“ јер се ова ванредна дезинфекција врши како би деца која похађају њихове вртиће била што сигурнија и безбеднија, у тренутку када је број деце у вртићима смањен.

Наша фирма је друштвено одговирна фирма која се већ деценију успешно бави дезинфекцијом, дезинсекцијом и дератизацијом. Поседујемо све лиценце и сертификате Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде као и Управе за ветерину. Сарађујемо са преко 3000 објеката на нивоу целе Србије међу којима су МУП, РФЗО, Завод за пензионо осигурање, хотели и сви битнији објекти у целој Србији. Данас смо у Крагујевцу како бисмо дезинфиковали све објекте предшколске установе на нивоу града, којих је укупно 17. На терену се налазе две екипе и дезинфекција ће бити обављена до краја дана – каже Ивана Петровић, ПР фирме „Авенија МБНС1“.

Дезинфекција се врши препаратима на бази хлора која су безбедна за употребу у објектима у којима бораве деца.