На платоу испред Шумадија сајма у току је традиционални Ваведењски вашар. Лепо време измамило је бројне посетиоце да суботу искористе за уживање у вашарској атмосфери, шетњу између тезги, разгледање и куповину. А од куповине и продаје ипак је важније очување традиције.

Вашар је посетио и градоначелник Никола Дашић који је у пратњи директора Шумадија сајма Александра Лазовића разговарао са грађанима који нису крили изненађење што је градоначелник данас са њима.

Град Крагујевац у сарадњи са Шумадија сајмом организује сада већ традиционалне вашаре у циљу да произвођачи имају прилику да продају своју робу али и да је грађани повољно пазаре – рекао је градоначелник Никола Дашић. Више сам него задовољан организацијом, понудом и посетом, а видим да су и бројни грађани веома задовољни што смо вашар изместили из центра града како би се избегле велике гужве, истиче Дашић.

Према речима директора Шумадија сајма Александра Лазовића, подршка Града и присуство градоначелника представља сатисфакцију у нашем раду и мотив је више да радимо боље.

Као и сваке године на вашару има свега – од игле до локомотиве. Намештај, посуђе, алат, грнчарија, одећа, обућа, играчке и слаткиши. Овогодишњи вашар окупио је у срцу Шумадије продавце из читаве Србије. Мало је познато да је чувена песма Ђуре Јакшића „Отац и син“ настала управо у Крагујевцу на једном од оваквих вашара, а објављена је 1872 године. „Вашар је био а на вашару, сабље, пиштољи, арапски ат, Туниске капе, сребро и злато, млетачка свила, женевски сат ….